Fysioterapi

Døjer du med smerter i kroppen på grund af skader eller slid? Find den hjælp du har brug for blandt godkendte fysioterapeuter i hele landet. Sammenlign priser, og find den fysioterapeut, der matcher dine behov bedst!

Søgefiltre (Klik for at fjerne)


Naturligflow

Stå stærkt i dig selv
Kvindeforløb - Stå stærkt i dig selv, smertefri krop. Vandreture. Yin yoga, afspænding og blid træning på hold. 1:1 sessioner ren wellness & psykomotorisk terapi. Behandling og træning af krop & sind
Roskilde

50 % rabat på afspændingsbehandling i marts

I anledningen af kvindernes internationale kampdag søndag. d. 8/3 får alle kvinder mulighed for et ekstra "MIG" treat. Du har mulighed for at få en FLOW afspændings behandling til halv pris i hele marts måned "what`´s not to like". klik ind på naturligf
Roskilde

Klinik Åboulevard

Når dit knæ skal genoptrænes, skal dine knæmuskler og sener styrkes, din bevægelighed i leddene generhverves, og din koordination typisk forbedres. Alt afhængig af din situation, kan genoptræningen a
København

Ransdam Spa og Wellness

En klinik med mange behandlingstilbud.
Team Ransdam Spa & Wellness byder dig velkommen I vores særdeles hyggelige og afslappende lokaler – midt i hjertet af Næstved by.
Næstved

Fhecht

Interesseret i at høre mere om hvordan jeg kan hjælpe dig med træning eller fysioterapi?

kiropraktorhuset

Vi behandler alt lige fra babyer, børn, voksne og ældre mennesker.
Silkeborg

Form og Fitness

Dit fitnesscenter på Amager?
Slank og i god form hele året, så tilmeld dig nu! Bestil din gratis prøvetime inkl. en gratis kropsanalyse. Form & Fitness, det gælder dit velvære!?
København

Pulskoncept Aps

Fordi Pulskoncept leverer den komplette løsning!
Hos Puls koncept har vi specialiseret os i fysiologisk testning og rådgivning på højeste faglige niveau.
København

Massage København

Massage og wellness i København
Vi styrker din krop med massage!
København

13 resultater matcher dine kriterier

Fysioterapi

Hvad kan en fysioterapeut gøre for dig?

Hvad end du har ondt i dine muskler, led eller sener, og om det skyldes overbelastning, slid, eller en decideret skade på kroppen, så kan en fysioterapeut muligvis være svaret for dig.

Fysioterapeuter er eksperter i kroppen, og ved hvilke faktorer, der er skyld i de smerter og problemer, som lige nu går rundt med. Mange mennesker går rundt med smerter i hverdagen, hvoraf mange af disse er kroniske. Smerterne kan skyldes mange ting, lige fra slid, efter mange års hårdt arbejde eller træning, til overbelastning i en længere periode, og direkte skader på vævet. Fysioterapeuter behandler primært smerter og skavanker i kroppens muskulatur. Dette betyder dog ikke, at de ikke beskæftiger sig med led og sener. Det betyder blot, at fysioterapeuter ofte arbejder med ubalancer i kroppens muskulatur til at helbrede smerter i eksempelvis led og sener andre steder i kroppen. Et eksempel på dette er knæproblemer, som ofte stammer fra en muskulativ svaghed i hoften.
Ofte arbejdes der flere forskellige årsager til smerte i kroppen, som fysioterapeuter er i stand til at behandle. Disse ses herunder:

1. Overbelastning

En skade, som stammer fra en overbelastning af kroppen kan være vanskelig at diagnosticere og behandle. Årsagen til dette er, at overbelastningsskader ofte først opstår efter længere tids overbelastning af kroppen, og et specifikt skadestidspunkt kan derfor sjældent fastslås. Der skal derfor kigges detaljeret på dine vaner i dagligdagen, den måde, du bevæger dig på (afhængig af hvor skaden befinder sig), hvordan du træner, hvor meget du træner, hvor tungt du træner osv. Denne analyse udføres af fysioterapeuten, hvorefter denne konkluderer en årsag til smerten, og overbelastningen. Herefter vil fysioterapeuten ofte komme med et forslag til nedtrapning / restitution efterfulgt af en genoptræningsperiode. Alt dette vil fysioterapeuten hjælpe dig med, så du så effektivt som muligt kommer tilbage på benene.

2. Slid

En anden årsag til smerte og ubehag i kroppen kan være slid. En fysioterapeut vil kende symptomerne på dette, og vil også her forsøge at lave en fuld analyse af dit bevægelsesmønster, og dagligdag for at finde ud af, hvad slidtagen skyldes. Herefter vil fysioterapeuten lægge en plan for aflastning og genoptræning af det område, som er slidt.

3. Slid?

Nogle gange skyldes smerter og ubehag i kroppen, f.eks. smerter i knæ, skulder eller nakke en decideret skade, som følge af en enkelt overanstrengelse af en sene, et led, eller en muskel. Hvis du f.eks. har foretaget et alt for tungt løft, og du af dette får smerter i ryggen efterfølgende, kan der være tale om en konkret skade på ryggen, som er opstået som følge af en enkelt hændelse. Det samme gælder, hvis du f.eks. sætter i løb efter bussen, og du efterfølgende har meget ondt i knæet. Det kan også være en skævvridning af foden, som resulterer i smerter i anklen. Mange af disse ting er meget almindelige både i dagligdagen og forbindelse med sport. Hvis du har smerter som følge af en skade, vil en fysioterapeut hjælpe dig med at aflaste det område, skaden er opstået i, hvorefter fysioterapeuten vil hjælpe dig med at opsætte både en plan for aflastning, en plan for genoptræning, samt en plan for forebyggelse af en ny skade. Dette kan f.eks. være ved at fokusere ekstra meget på at styrke stabiliserende muskler i kroppen, omkring de områder, hvor skader ofte opstår.